Pse vaska nuk është e madhe mjaftueshëm që të shtrini këmbët?

A mund të ishte efekti edhe më mbresëlënës nëse vaskat do të ishin aq të mëdha sa të mund të shtrinim këmbët?

Efekti relaksues i një banje u provua nga pjesëmarrësit e një eksperimenti të cilët raportuan një rënie të ndjeshme të stresit dhe lodhjes.

“Bright Side” zbulon gjashtë arsyet pse vaskat tona nuk janë aq të mëdha sa për të shtrirë këmbët.

Gjurmimi i origjinës
Vaskat e para datojnë që në kohët e lashta: qytetarët e Romës së lashtë e huazuan këtë zakon nga Greqia në fund të shekullit të III p.e.s. Vaskat në formën që i njohim ne, janë futur në mes të shekullit të 18 -të në Holandë dhe u përhapën në mënyrë aktive pas paraqitjes së tyre në Angli në 1828.

Këto vaska kryesisht ishin prej gize ose prej porcelani. Prodhimi i vaskave më të mëdha jo vetëm që do të rriste ndjeshëm koston, por gjithashtu do ta bënte jashtëzakonisht të vështirë instalimin e tyre diku më lart se kati i parë i ndërtesave.

Më mirë i sigurt
Banjo është vendi më i rrezikshëm në shtëpinë tuaj. Përveçse mund t’ju zërë gjumi, ju mund t’ju bjerë edhe të fiktë aty. Kur jeni brenda në vaskë, uji i nxehtë bëhet një barrë për zemrën tuaj, prandaj është më mirë të mos keni mundësinë për t’u shtrirë plotësisht në të.

Përdorimi i hapësirës së banjës në mënyrë efikase
Banjat priren të jenë mjaft të vogla, prandaj është e rëndësishme të përdorni këtë hapësirë ​​në mënyrë efikase. Madhësitë e vaskave ndryshojnë në të gjithë botën, por vaskat standarde sidomos në ndërtesat e vjetra, janë 60 inç të gjata (152 cm), 32 inç të gjera (81 cm) dhe 18 inç (46 cm) të thella. Kjo mjafton vetëm që një i rritur mesatar të ulet drejt dhe të zhysë këmbët në ujë, gjë që plotëson kërkesat minimale.

Dushet janë një përparësi
Dushet janë më të mira për pastrimin e trupit, sepse uji shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë trupin tuaj.

Komoditeti vjen me një kosto
Ne gjithashtu duhet të marrim parasysh koston e ujit shtesë dhe energjisë elektrike të nevojshme për mbushjen e një vaske më të madhe me ujë të nxehtë. Sipas këtij llogaritësi, larja e përditshme në një vaskë të vogël (160 litra) ju kursen rreth 980 litra ujë në javë krahasuar me një dush të madh që merr 300 litra ujë.

Tani nuk ka nevojë t’i bëni të mëdha
Shumë njerëz preferojnë të bëjnë dush për shkak të ritmit të tyre më të shpejtë të jetës dhe kjo thjesht kërkon më pak kohë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *