A duhet të shqetësoheni nëse fëmija juaj ka një dhimbje koke?

Ka shumë arsye pse fëmija juaj mund të vuajë nga dhimbja e kokës. Nga stresi tek shikimi i dobët tek mungesa e gjumit, dhimbjet e kokës vijnë në shumë forma. Mësoni shkakun dhe sjelljen e dhimbjes së kokës do t’ju ndihmojë ju dhe fëmija juaj ta luftoni atë dhe të parandaloni që ajo të ndodhë.

Në shumicën e rasteve, dhimbja e kokës është për shkak të arsyeve të thjeshta, të tilla si dehidrimi ose stresi, edhe sapo fëmija të marrë kohë për të pushuar dhe shëruar, dhimbja e kokës gjithashtu do të zhduket. Sidoqoftë, në disa skenarë, siç janë ato të përmendura më poshtë, është më mirë të kërkoni këshilla mjekësore.

– Dhimbje koke të shpeshta më shumë se një herë në muaj.
– Zgjimi me dhimbje koke edhe pasi keni bërë gjumë adekuat.
– Dhimbje kokëfortë, e vazhdueshme.
– Dhimbjet e kokës që përkeqësohen me kalimin e kohës.
– Humbja e vetëdijes.
– Simptoma të tjera si të përzier, marramendje dhe dhimbje qafe shoqërojnë dhimbjen e kokës.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *