Ja çfarë i’u ndodh nëse konsumoni një gotë qumësht në mëngjes

Nëse pi një gotë qumësht dhe del për në punë e ke gabim. Qumështi ka vetinë të të vërë në gjumë ose të të përgjumë. Madje i bashkuar me mjaltin është një ilaç gjumi natyral.

E mira është që ta konsumoni patjetër një gotë qumësht në ditë, por në darkë.

Në mbrëmje thuhet se relakson muskujt dhe ju ndihmon të bëni një gjumë më të rehatshëm. Melatonina në përbërjen e tij rregullon ritmin kardiak.

Një burim i shkëlqyer proteinash

Nëse ke ngrënë darkë herët, për të mos u rënduar, ka shumë mundësi që gjatë natës të zgjohesh nga stomaku që gërryen. Provo të pish një gotë qumësht, siç bëjnë edhe bebet, para gjumit, dhe do flesh si qengj.

Ka dhe një aspekt psikologjik për qumështin para gjumit

Lidhet me fëmijërinë. Ju kujton ditët që ishit shumë më të qetë e pa strese.

Të ndihmon për të humbur në peshë

Gjumi i parehatshëm të bën të shton në peshë. Kurse gjumi i rehatshëm të ndihmon të biesh nga pesha.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *