Cilat rroba duhet të lahen çdo ditë dhe cilat çdo tre muaj

Me disa gjëra e mbushim makinën larëse çdo ditë, ndërsa për disa harrojmë që do të duhej larë

Kryesisht ne lajmë peshqirë, sutjena, kapele, ndërsa disa gjëra – jastëkët e divanit, perdet e dushit, jorganët bien lehtësisht në kategorinë “kurrë”.

Shihni listën e asaj që duhet të lani pas një dite veshjeje ose përdorimi, çfarë pas një jave, dhe çfarë të paktën çdo tre muaj.

Pas një dite

▪ Brekët
▪ Kanotierat
▪ Bluzat
▪ Leckat e kuzhinës
▪ Peshqirët e kuzhinës
▪ Dorezat, etj. për larjen e trupit.

Pas tri ditësh

▪ Pizhamet
▪ Peshqirët e banjës
▪ Sutjenat
▪ Fundet
▪ Pulovrat
▪ Xhinset
▪ Çantat e pëlhurës/lirit

Pas një jave

▪ Çarçafët
▪ Tepihët e banjës

Pas një muaji

▪ Kapelat, shallet dhe dorezat
▪ Bade-manteli
▪ Mbulesa mbrojtëse e dyshekut
▪ Jastëkët (ose mbulesat për to) e divanit
▪ Batanijet e divanit

Çdo 3 muaj

▪ Perde dushi plastike
▪ Mbulesë dekorative divani
▪ Veshje të jashtme (xhaketa, pallto)

Çdo 6 muaj

▪ Jastëkët
▪ Jorganët.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *