Dhimjet e tmerrshme të veshkave mund t’i trajtoni në këtë mënyrë

Gurët në veshka janë depozitime minerale që formohen në organin përkatës.

Dehidratimi është një nga faktorët më të mëdhenj kontribues në formimin e gurëve në veshka.

Sidoqoftë, ekzistojnë mënyra natyrale për eliminimin e tyre, ku disa prej të cilëve do të përmenden në këtë artikull.

Ndiqeni listën e rekomandimeve të mjekësisë alternative, për largimin sa më të shpejtë të tyre në rast të shfaqjes:

Uji

Espertët rekomandojnë pirjen e tetë deri në 12 gotave me ujë në ditë, për të ngadalësuar formimin e gurëve në veshka.

Lëngu i limonit

Sipas ekspertëve shëndetësore, konsumimi i ujit me lëng limoni në mëngjes dhe disa orë përpara darkës ndihmon në eliminimin e gurëve të depozituar në veshka.

Borziloku

Përbërësit e borzilokut ndihmojnë në stabilizimin e nivelit të acidit urik duke vështirësuar formimin e gurëve në veshka.

Uthulla e mollës

Acidi nitrik, pjesë përbërëse e uthullës, ndihmon në shkrirjen e gurëve në veshka.

Rekomandimi i mjekësisë natyrale është mbushja e një gote me uthull molle dhe ujë dhe të konsumohet dy herë në ditë, përpara vakteve për tretjen e gurëve.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *