Tri gjërat që nuk duhet t’i fusni kurrë në furrë

Siguria e furrës mund të duket si një gjë normale për ju në këtë pikë, por ju mund të habiteni me faktin se shumë njerëz vendosin gjëra në furrat e tyre që me të vërtetë nuk duhet të jenë atje.

Nga materialet që nuk janë të sigurta në furrë, deri tek gjërat që mund të ngatërrohen me temperaturën e furrës, ka shumë gabime që dikush mund t’i bëjë gjatë pjekjes së ushqimit. Mos lejoni që kjo të ndodhë me ju!

Mos harroni: Gjithmonë kontrolloni dy herë nëse një artikull i ri është i sigurt në furrë përpara se ta vendosni atë brenda pajisjes dhe mos supozoni kurrë se furra mund të trajtojë nxehtësi jashtëzakonisht të lartë. Konfirmoni sigurinë e temperaturës specifike të furrës tuaj përpara se të lëvizni përpara.

Më poshtë ua sjellim disa artikuj që asnjëherë nuk duhet t’i fusni kurrë në furrën tuaj – në çdo temperaturë:

 

Letër dylli
Letra e dyllit nuk është rezistente ndaj nxehtësisë dhe mund të shkrihet në temperatura të larta. Sipas shpërndarësit të shërbimit të ushqimit Bob’s Red Mill Natural Foods, letra e dyllit madje ka mundësinë e ndezjes dhe zjarrit në furrën tuaj.

Mbajtëset e lagura
Ky është një kujtesë e shkëlqyeshme për t’u siguruar që gjithmonë dorashka ose jastëkët e furrës të jenë të thata përpara se t’i përdorni. Sipas ekspertëve të sigurisë së furrës në Universitetin Shtetëror të Kansas, ju rrezikoni të digjni gishtat brenda pak sekondave nga vendosja e mbajtëseve të lagura në furrë – pavarësisht nëse po vendosni ushqim ose e nxirrni atë jashtë.

Një rrëmujë e ushqimit
Është kaq e lehtë të shohësh një derdhje “të vogël” ose një thërrime në pjesën e poshtme të furrës ose në raftet dhe të shikosh nga ana tjetër, apo jo? Epo, sipas BakingBusiness.com, kjo është një nga shkaqet kryesore të zjarrit në furrë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *