Si të dini kur karotat tuaja janë gati për korrje

Karotat jo vetëm që janë të shijshme por janë të mbushura edhe me lëndë ushqyese. Si për varietetin klasik të gjatë portokalli, kujdesuni për karotat e vogla të rrumbullakëta dhe madje edhe llojet e verdha, vjollcë dhe të kuqe.

Për më tepër, karotat rriten shpejt dhe lehtë, duke zënë pak hapësirë, madje mund të rriten edhe në kontejnerë. Për shkak të rezistencës së tyre ndaj thatësirës, ​​karotat nuk kanë nevojë për shumë ujë, por përfitojnë nga njomja e mirë kur moti është i nxehtë dhe nuk ka shi.

Kur të korrni karotat?
Të dish kur karotat janë gati për korrje është e rëndësishme nëse dëshiron të marrësh një prodhim të mirë. Së pari, shikoni paketën tuaj të farës dhe shikoni se sa ditë duhen lloji që keni zgjedhur për t’u pjekur plotësisht.

Karotat e vogla janë zakonisht të gatshme për të korrur 50 ditë nga data e mbjelljes. Nga ana tjetër, karotat e mëdha kanë nevojë për disa javë të tjera dhe normalisht janë gati për rreth 75 ditë.

Shumica e karotave janë gati për të korrur kur arrijnë në diametër rreth 1.5cm deri në 2cm. Por përsëri, ky nuk është një rregull i përgjithshëm, pasi ka shumë ndryshime në varësi të llojit të karotës që po rritni.

Shoqëria Mbretërore e Hortikulturës thotë se karotat janë gati për të korrur rreth 12 deri në 16 javë pas mbjelljes.

RHS këshillon: “Korrni sa më shpejt që të jenë mjaft të mëdha për t’u përdorur – mos synoni për rrënjët më të mëdha përndryshe do të sakrifikoni shijen”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *