Si të pastroni pjatalarësen tuaj në mënyrën e duhur

Kur ishte hera e fundit që i dhatë shpëlarje të mirë pjatalarëses tuaj? Asnjëherë? Ju mund të jeni duke menduar me vete, “Pse duhet të pastroj pjatalarësen time?”.

Por besoni apo jo, pavarësisht se është një pajisje pastrimi, ajo në të vërtetë bëhet goxha pis pas një kohe nëse nuk po e pastroni rregullisht.

Më poshtë gjeni gjithçka që duhet të dini për t’i dhënë asaj mirëmbajtjen e nevojshme:

Pse duhet të pastroni pjatalarësen rregullisht?Mbetjet e ushqimit, mbetjet e sapunit dhe mbetje të tjera mund të mbërthehen në të çarat dhe ndarjet e pjatalarëses tuaj me kalimin e kohës, që do të thotë që nëse pajisja juaj nuk pastrohet rregullisht, thjesht po kaloni enët nëpër ujë të ndotur.

Edhe më keq, në të vërtetë mund të bllokoni të gjithë pajisjen nëse nuk po e mirëmbani siç duhet kur kalon koha.

Si e pastroni pjatalarësen tuaj?
Mund ta mbani pjatalarësen tuaj të pastër në disa hapa kryesorë. Para se të pastroni vetë pajisjen, hiqni filtrin, mbajtëset e enëve dhe çdo pjesë tjetër të vogël që mund të shkëputet nga vetë makineria.

Vendosini në një vaskë me ujë të ngrohtë dhe shtoni një filxhan uthull të bardhë të distiluar. Lërini të ulen në atë përzierje për të paktën 30 minuta në mënyrë që uthulla të pastrojë sipërfaqen e këtyre pjesëve.

Ndërsa pjesët më të vogla të pjatalarëses tuaj po njomen, është koha të filloni punën me makinerinë. Shikoni muret e pajisjes dhe fshijini ato me një dezinfektues ose peshqir të lagësht letre për të hequr qafe mbeturinat e mbetura ose mbetjet e ushqimit.

Pasi ta keni bërë këtë, duhet të përdorni makinën tuaj për larjen e enëve përmes dy cikleve të nxehta të plota. Për të parën, mbushni një tas të sigurt për larjen e enëve me një filxhan uthull të bardhë dhe vendoseni në pjesën e poshtme të makinës së zbrazët. Për ciklin e dytë të nxehtë, derdhni një filxhan sodë buke mbi pjesën e poshtme të pajisjes. Pasi të keni mbaruar, mos ngurroni të fshini muret edhe një herë dhe kontrolloni për ndonjë grumbullim.

Sa shpesh duhet ta pastroni atë?
Lajmi i mirë është se nuk keni nevojë të pastroni thellë pjatalarësen tuaj shpesh! Çdo katër deri në gjashtë javë ose më shumë është më e mira, përveç se e kontrolloni atë përafërsisht çdo javë për të siguruar që të hiqni qafe mbetjet e tepërta që mund të grumbullohen ngadalë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *