Flasin mjekët/ Ja cfarë duhet të dini për variantin Delta te fëmijët: Kur duhet të shqetësoheni…

Ndryshe nga versionet e mëparshme të koronavirusit, varianti i ri Delta po shkakton një dëm të konsiderueshëm veçanërisht tek fëmijët nën 12 vjeç, të cilët nuk janë vaksinuar ende.

“Varianti Delta është më ngjitës. Kjo është arsyeja pse po shfaqet më shumë tek fëmijët, “tha Dr Paul Offit, mjek për sëmundjevet infektive në Spitalin e Fëmijëve në Filadelfia.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), varianti Delta është dy herë më ngjitës se variantet e mëparshme, dhe ka të dhëna që tregojnë se ai mund të shkaktojë komplikacione më të rënda tek njerëzit e pavaksinuar.

Meqenëse shumica e fëmijëve janë të pavaksinuar, kjo i vë ata në një kategori me rrezik më lartë infektimi.

Duke u bazuar në të dhëat e mbledhura, njihuni me simptomat e varanitit Delta dhe se kur vaksinat mund të jenë në dispozicion edhe për fëmijët

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *