Efektet anësore të ibuprofenit: Shenjat që vërehen kur shkoni në tualet

Ibuprofen është një ilaç i quajtur si anti-inflamator dhe jo-steroid.

Ai është në dispozicion në formë tabletash dhe kapsulash, dhe si një shurup që mund ta gëlltisni.

Së bashku me efektet e tyre të dobishme, shumica e ilaçeve mund të shkaktojnë efekte anësore të padëshiruara edhe pse jo të gjithë i përjetojnë ato.

Më poshtë janë disa nga efektet anësore më të zakonshme të ilaçeve kundër dhimbjeve:

Dispepsi,
Urth,
Dhimbje stomaku,
Diarre.
Nëse përjetoni ndonjë nga simptomat më sipër, përmbajuni vakteve të thjeshta dhe pini shumë lëngje për të zëvendësuar lëngjet e humbura dhe mos harroni të merrni dozat tuaja me ushqim, ose me një gotë qumësht.

Një efekt anësor pak më i rrallë i ibuprofenit ndërsa jeni në tualet mund të jetë gjaku ose jashtëqitjet e zeza, ngritja e gjakut (vjellja) ose dhimbjet e forta të stomakut.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *