Ky është vendi më i ndotur në banjo

Një banjo e ndyrë dhe e neveritshme është e mjaftueshme për ta bërë çdo person të tronditet, por cili vend është me të vërtetë më i ndotur?

Një studim i fundit ka zbuluar se vendet më të papastërta në një banjo nuk janë tualeti dhe lavamani.

Sipas studiuesve, vendi më i ndotur në banjo është vendi ku varni peshqirët.

Një studim dhe sondazh, i kryer nga specialistët e ngrohjes elektrike Rointe, zbulon se zona më e ndyrë për sa i përket baktereve dhe njollave është ose një radiator banjo ose vendi ku vareni peshqirët.

Për më tepër, studiuesit zbulojnë se këto pika të zakonshme ku peshqirët varen për tu tharë janë ndër vendet ku njerëzit i pastrojnë shumë rrallë.

Ju bezdis pasqyra e banjos që mjegullohet shpesh? Me këto këshilla, nuk do ju shqetësojë më!

Studiuesit shpjegojnë se peshqirët e lagur janë një terren ideal për tërheqjen e bakterieve të dëmshme. Raftet e peshqirëve dhe radiatorët kanë tendencë të tërheqin një mori pluhuri dhe të vendosin shtresa myku. E gjithë kjo mund të çojë në lëkurë të irrituar dhe madje edhe sëmundje për njerëzit që nuk i pastrojnë plotësisht këto terrene të shumimit të baktereve.

Për të parë se ku jeton papastërtia në banjën mesatare, specialistët e Rointe fshinë pesë banjo të tëra për baktere. Duke përdorur shtupë që ndryshojnë ngjyrën për të matur nivelet e baktereve, ekipi zbuloi se 60 përqind e shinave të peshqirëve dhe radiatorëve ishin në kategorinë ngjyrës vjollcë të errët, që do të thotë se janë në kategorinë e lartë të papastërtisë.

Studimi zbulon se kokat e dushit dhe rubinetat e lavamanit janë artikujt më të pastër në banjën tipike. Asnjë e vetme nuk ra në kategorinë “vërtet të pista”.

Duke pasur parasysh ato rezultate, studiuesit rekomandojnë që njerëzit të pastrojnë radiatorët e banjës dhe raftet e peshqirëve ose parmakët të paktën tre herë në muaj.

Edhe pse 69 përqind e të anketuarve thonë se pandemia e koronavirusit po i bën ata më të ndërgjegjshëm për teknikat e duhura të pastrimit, studiuesit kanë gjetur zonat në banjo pastrohet nga shumica e njerëzve njësoj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *