Si të hiqni një njollë vaji nga një veshje? 4 këshilla të pagabueshme

njollat ​​e vajit ose kozmetikës siç është buzëkuqi.

Për ta bërë këtë, mbuloni njollën me shkumës të grimcuar dhe lëreni të qëndrojë për disa minuta në mënyrë që vaji të absorbohet. Pastaj mund ta vendosni veshjen tuaj në lavatriçe në mënyrë që të rifitojë pastërtinë e saj.

vaj njollë shkumës 

Shkumës për të hequr një njollë – Burimi: spm

3. Sapuni i Marsejës

Sapuni i Marsejës është gjithashtu një heqës njollash  që ndihmon në kapërcimin e njollave të përditshme, të tilla si kafe, yndyrat, vaj ose çokollatë.

Për të hequr njollën e vajit në veshjen tuaj, vendosni copëzat e këtij sapuni në njollë dhe lëreni për 10 deri në 15 minuta, nëse ky i fundit është i freskët, përndryshe, do ta lini sapunin për disa orë. Pastaj sapuni do të jetë në gjendje të thithë yndyrën. Pastaj fërkoni butësisht njollën për disa minuta dhe më pas shpëlajeni me ujë të ftohtë.

4. Lëngu për larjen e enëve

Aplikoni disa pika të sapunit të enëve në njollë dhe fërkojeni butësisht me gishta për të punuar produktin. Ju gjithashtu mund të përdorni një furçë dhëmbësh me qime të buta për të pastruar zonën e njomur. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta dhe shpëlajeni me ujë të vakët.

vaj i njollës së lëngshme për larjen e enëve 

Lëngu për larjen e enëve për të hequr njollat ​​- Burimi: Terapia me apartamente

Gjërat e duhura për të bërë për të hequr njollën e vajit

Mos u përpiqni të hiqni njollën e vajit me ujë:  Lagja e njollës me ujë nuk do ta lajë atë . Përkundrazi, do të lejojë që njolla të futet më shumë në fijet e pëlhurës.

Vendosni një copë kartoni pas njollës:  Vendosja e kartonit midis shtresave të veshjes është e dobishme për të parandaluar përhapjen e njollës në pjesët e tjera të veshjes që janë të paprekura.

Hiqni vajin e tepërt me një leckë:  Para se të përdorni këshilla të përshkruara më lart, së pari konsideroni heqjen e vajit të tepërt. Për ta bërë këtë, fshijeni njollën me një leckë të thatë, peshqir letre, peshqir letre ose letër thithëse. Kini kujdes gjatë këtij hapi që të mos përhapni njollën në pjesët e tjera të veshjes. Së fundi, sigurohuni që së  pari të shkëputni artikullin e veshjes në fjalë para se ta vendosni në lavatriçe, për të parandaluar që ajo të dalë përsëri me njolla vaji.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *