Çfarë të bëni nëse foshnja juaj ka ethe

Nëse fëmija juaj nuk është mirë, duhet të monitoroni temperaturën e trupit të tij në intervale të rregullta. Nëse temperatura vazhdon të rritet, fëmija juaj do të ketë nevojë për kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Disa infeksione virale si diarreja , dhimbja e fytit, infeksionet e veshit dhe të vjella zakonisht përmirësohen brenda tre ditësh pa ndonjë trajtim intensiv mjekësor. Sëmundje të tjera si goditja e nxehtësisë dhe fruthi kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme mjekësore. Këto mund të diagnostikohen bazuar në simptoma të ndryshme. Prindërit duhet të jenë vigjilentë rreth foshnjave, veçanërisht ato nën gjashtë muaj.

Temperatura tek foshnjat varion midis 100 ° F dhe 103 ° F. Temperatura nën 100 ° F nuk është ethe. Për shembull, herë pas here, ju mund të vini re se faqet e fëmijës suaj po skuqen dhe trupi i tij po rrezaton nxehtësi. Kur kontrolloni temperaturën duke përdorur një termometër, ai lexon diku rreth 99 ° F. Ju mund të mendoni ta nxitoni atë tek një mjek ose mund të dëshironi të përdorni ilaçe. Sidoqoftë, fëmijët që kanë një temperaturë rektale më të ulët se 100.4 ° F konsiderohen normale. Prindërit nuk kanë nevojë për panik në një situatë të tillë.

Temperatura e trupit të foshnjave mund të ndryshojë për shkak të arsyeve të ndryshme si veshja me shtresa, një banjë e ngrohtë ose aktiviteti fizik. Ndonjëherë, është e rëndësishme të vëzhgoni sjelljen e fëmijës tuaj sesa të mbani nën kontroll temperaturën e tij. Për shembull, një foshnjë, me një temperaturë prej 100.3 ° F, mund të duket e lodhur dhe e lodhur. Nga ana tjetër, një fëmijë me një temperaturë 103 ° F mund të duket i shëndetshëm dhe do të ishte duke luajtur me lodrat e tij.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *