Këto gjëra në kuzhinë mbajnë mikrobe

Rreziqet që i kanosen shëndetit tonë e kanë shpesh pikënisjen e kanë nga kuzhina.

Kuzhina mund të mbajë produkte që mund të ju dëmtojnë shëndetin dhe ju nuk e dini.

Në këtë postim do t’ju tregojmë disa prej tyre:

-Sfungjeri i enëve është një nga produktet më të pista në kuzhinë është sfungjeri i enëve sepse akumulon baktere të shumta nga ushqimet. Duhet ta ndërroni sfungjerin e enëve të paktën 1 herë në 2 javë.

-Ushqimet e ndenjura, gjella apo ushqime të tjera duhet të qëndrojnë në frigorifer maksimumi 2 ditë. Mos konsumoni ushqime shumë të ndenjura sepse mund të helmoheni.

-Erëzat e ndenjura, ndoshta nuk e dinit, por erëzat që qëndrojnë më shumë se 1 vit humbasin fuqinë dhe aronën e tyre.

-Të bardha vezësh në kuti ose kanace, blini vezë të freskëta dhe mund të ndani të bardhën nga e verdha. Kutitë me të bardha vezësh prishen disa orë pas hapjes së tyre dhe janë burim helmimi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *