Presidenti i këtij vendi i ka lënë qytetarët me gisht në gojë/ Do t’ua bëjmë vaksinat në gjumë tha…

Presidenti i Filipineve, Rodrigo Duterte i sugjeroi dje stafit mjekësor për të gjithë ata që nuk duan të marrin vaksinën e coronavirusit duhet të vaksinohen nga ekipet gjatë kohës që janë duke fjetur.

Duterte e deklaroi këtë në fjalimin e djeshëm “Duke iu drejtuar njerëzve”, raportojnë mediat e huaja.

“Unë e di se shumë janë ende në mëdyshje. Gjeni ata në lagjen e tyre. Le të hyjmë në shtëpitë e tyre dhe t’i vaksinojmë ndërsa flenë. Fundi i tregimit”, tha Duterte.

Presidenti shtoi se ishte gati të drejtonte personalisht “imunizimet e natës”. Mediat e bartën këtë lajm me një koment që shpresojnë se presidenti po bënte shaka.

Nga rruga, Duterte personalisht mori përgjegjësinë për dështimin e autoriteteve filipine për të siguruar një dozë të mjaftueshme të vaksinës në fillim të këtij viti, por ai theksoi se kufizimet e futura kontribuuan në ngadalësimin e përhapjes së infeksionit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *