Eksperti paralajmëron: Asnjëherë mos flini në anën e djathtë

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë filluar të ankohen për problemet që u paraqiten në gjumë.

Nëse nuk është një mungesë totale e gjumit, atëherë është paraliza e gjumit.


Njerëzit që janë të privuar nga gjumi zakonisht përfundojnë duke vuajtur nga depresioni, presion të lartë të gjakut dhe madje shtim në peshë.

Pra, për shkak të këtyre efekteve anësore, është e rëndësishme që të flemë sa duhet çdo natë.

Numri mjekësor i miratuar i orëve të gjumit për të rriturit varion nga 7 deri në 8 orë çdo natë.

Por kjo nuk do të thotë që sapo të flini për 7 deri në 8 orë, do të jeni mirë, sepse përveç numrit të orëve, duhet të bëni edhe një gjumë të mirë.

Pra, pyetja e saktë është “çfarë atëherë përbën një gjumë të mirë?” Një ekspert i gjumit, njëherësh chiropractor, Dr. John Douillard thotë se një gjumë i mirë lidhet me pozicionin e trupit në krevat.

Ai është i bindur se cilësia e gjumit tonë tregon shumë përmirësime kur flemë në anën tonë të majtë.

Ai na tregon gjithashtu se sa më efektiv të jetë gjumi aq më shumë do të jetojmë.

Dr Douillard tha:

Të flesh në anën e majtë sipas testeve tona merrni shumë përfitime të mira shëndetësore që ndikojnë në jetëgjatësi.”

Këtu janë disa arsye pse ju duhet të filloni të flini në anën tuaj të majtë dhe jo në anën e djathtë.

Ndihmë kundër urthit

Nëse gjithnjë keni urth, ndoshta do të përfitoni nga gjumi në anën tuaj të majtë.

Ju duhet patjetër ta provoni, pasi ekspertët kanë provuar se fjetja në anën tuaj të majtë ndihmon në zvogëlimin e sikletit.

Shëndeti i zemrës

Fjetja në anën e majtë rrit efektivitetin e zemrës tuaj.

Ndihmon sistemin limfatik

Limfa është pjesë e sistemit të qarkullimit të gjakut në trup, ndërsa pjesa e majtë e trupit përbëhet kryesisht nga limfatike.

Fjetja në anën e majtë ndihmon në eliminimin e mbetjeve të panevojshme në sistemin limfatik.

Ndalon gërhitjen

Gërhitja është një gjë që shumë njerëz nuk e pëlqejnë.

Mund të ndikojë negativisht në njerëzit e tjerë që janë rreth e qark dhe mund të jetë edhe arsyeja që dikush mund të mos dojë të kalojë shumë kohë me ju.

Të flini në krahun e majtë ju ndihmon ta eliminoni atë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *