Këto pajisje shtëpiake s’duhet të pastrohen kurrë me ujë

Uji është pastrues më i lirë dhe më miqësor ndaj mjedisit në çdo familje.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se është i përshtatshëm për të gjitha sipërfaqet.


Këto gjëra nuk duhet t’i pastroni kurrë me ujë.

Pajisjet elektronike

Papastërtitë në ekrane, taste dhe pajisje të ngjashme duhet të hiqen gjithmonë me një leckë të thatë fillimisht dhe të mos spërkaten kurrë me ujë. Për papastërtitë e forta, mund të spërkatni gjithashtu një detergjent të butë mbi leckë dhe të pastroni pajisjen me të. Gjithashtu mund të përdorni lecka speciale për të pastruar ekranin.

Pelushi

Nëse fijet e ndjeshme lagen dhe thahen, ato mund të “qëndrojnë” në këtë pozicion të ri, duke lënë një lloj shenje fshirjeje në mobilie. Një pastrues i veçantë tekstili ose furça është një zgjidhje pastrimi shumë më e përshtatshme. E njëjta gjë vlen edhe për fibrat e ndjeshme si kamoshi ose mikrofibrat.

Laminati
Edhe pse shumë dysheme të forta nga druri apo laminati janë të papërshkueshme nga uji, ato konsumohen me kalimin e kohës, kështu që pastrimi i tyre me ujë mund t’i dëmtojë ato. Për të shmangur “ngritjen” e dyshemesë, përdorni vetëm një leckë të lagur.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *