Presidenti i Ukraines ngre alarmin/ Rusët duan të marrin kontrollin e Centralit Bérthamor të Çernobilit

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky ka thënë se forcat ruse po përpiqen që të marrin kontrollin e Ce ntralit Bër thamor të Çernobilit.

“Forcat ruse po përpiqen të marrin kontrollin e Çernobilit. Forcat tona janë duke sakrifikuar jetën e tyre në mënyrë që tr agjedia e 1986 nuk do të përsëritet”, shkroi Zelensky duke iu referuar asaj që konsiderohet si fatk eqësia më e keqe bërthamore në histori.

Vladimir Putin e urdhëroi në orën 5:55 të mëngjesit me orën e Moskës nisjen e mësymjes në Ukrainë, dhe granatat e ra ketat e para u lëshuan vetëm disa minuta më vonë. Sirenat e emergjencës gjëmuan në kryeqytetin ukrainas, Kiev.


Të tm erruar, njerëzit kanë nxituar të largohen prej andej. Një numër i madh makinash janë parë nëpër rrugë, teksa p aniku i ka përfshirë banorët e Kievit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *