Presidenti i Ukrainës përlot me fjalimin/ Kjo ditë për disa njerëz mund të jetë e fundit

Ka nisur seanca e jashtëzak onshme në Parlamentin Europian e cila po mbahet për agre sionin rus ndaj Ukrainës.

Në nisje të saj të gjithë pjesëmarrësit janë ngritur në këmbë dhe kanë përcjellë duartrokitije të forta për Ukrainën, ndërsa në mesin e tyre ishte dhe përfaqësuesi i Ukrainës.

Më pas një mesazh prekës ka dhënë Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy.


Duke folur përmes një video-call , ai thotë se ukrainasit po paguajnë “çmimin më të lartë”, je tën për të mb rojtur lirinë.

“Të pranishëm në këtë seancë plenare, ju përshëndes. Nuk di si t’iu falënderoj e përshëndes të gjithëve, pasi nuk mundem të them mirëmëngjes apo mirëmbrëma, sepse kjo ditë për disa njerëz mund të jetë e fundit.

Unë flas sot për qytetarët e mi, për qytetarët e Ukrainës që po mbrojnë li rinë. duke paguar me çmimin më të lartë. Jam i lumtur që është kjo frymë bashkuese, jam i lumtur që jeni bashkuar të gjithë vendet e BE. Nuk e kam ditur, por ky është çmimi që ne duhet të paguajmë”, tha ai./Opinion.al

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *