Ministri ukrainas përlot me deklaratën/ Gratë tona po kapen me zor nga üshtarët e Putinit…

Një deklaratë sh okuese erdhi sot nga ministri i Jashtëm ukrainas. Us htarët rusë kanë përdh unuar vajza dhe gra në qytetet e pus htuara të Ukrainës”, ka thënë ai sot.

Dmytro Kuleba, ministri i Jashtëm i cili foli në një videokomunikim virtual në një takim në Chatham House të Londrës, tha:

“Kur bien bo mba në qytetet tuaja, kur ush tarët për dhu nojnë gratë në qytetet e push tuara – dhe kemi raste të shumta për fat të keq të us htarëve rusë që po përdh unojnë vajzat dhe gratë ukrainase në qytete, është e vështirë të flitet për efikasitetin e ligjit ndërkombëtar”.


Kuleba shprehu bindjen se “në fund, të gjithë ata që bënë këtë luf të do të sillen para drejtësisë” dhe shtoi:

“Federata Ruse, si një vend që kreu një akt agr esi oni, do të mbajë përgjegjësi për veprat e saj. Ne po përdorim të gjitha mjetet në dispozicion, duke përfshirë GJND-në dhe Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut.”

Deklarata shqetësuese nga ministri ukrainas erdhi një ditë pasi një media ukrainase raportoi se njëmbëdhjetë raste përd hunimi nga us htarë rusë ishin raportuar në Kherson.

Kujtojmë se Kherson është qyteti i parë dhe i vetëm i madh që është pushtuar deri sot nga forcat e Putinit pas tetë ditë lu ftimesh.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *