Putin i jep titullin hèro ushtarit qe humbi jeten ne Ukraine/ Ai ka bère gjithe te zezat

Vladimir Zhogan, udhëheqësi i grupit paramilitar të rebelëve pro rusë ‘Sparta’, i cili u v ra një ditë më parë është shpallur hero nga Presidenti rus, Vladimir Putin.

Sipas dekretit të Putin, Zhogan ka treguar her oizëm dhe gu xim në kryerjen e detyrës.

Zhogan iu bashkua rebelëve të mbështetur nga Rusia në vitin 2014, kur u krijua Batalioni “Sparta”, një milici që ka mbështetjen e Moskës.


Batalioni ka kryer një valë su lmesh vd ekjeprurëse kundër trupave ukrainase dhe ka marrë pjesë në l uftën e zhvilluar në rajonin e Donbassit, që nga sh përthimi i saj, tetë vjet më parë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *