Pamjet nga Ukraina të këputin shpirtin/ Qyteti ukrainas i rrethuar nga rusët: Njerezit mezi po mbahen

Njerëzit që kishin të afërmit e tyre të bl lokuar brenda qytetit të rrethuar të Mariupolit në Ukrainë, vazhdonin të përpiqeshin me dës hpërim të enjten të lidheshin me telefon me ata brenda qytetit, i cili është shkëputur praktikisht nga bota e jashtme nga një fushatë bomb ardimi në rritje dhe pa dallim nga forcat ruse.

Dmytro Gurin, një deputet ukrainas i rritur në Mariupol dhe prindërit e të cilit janë bl lokuar atje, tha se ai për herë të fundit arriti të lidhej me fqinjët e tyre katër ditë më parë.

“Ne folëm për 30 sekonda pasi ata shkuan në një vend me sinjal – ka disa nga këto pika që njerëzit i dinë,” tha zoti Gurin.


“Ata thanë se prindërit e mi ishin gjallë, duke jetuar në bo drumin nën ndërtesën e tyre të banesës. Ju lutem më kuptoni se ajo nuk është një strehë me dritë, ujë dhe tualet, është një bodrum pa asgjë”.

Gurin tha se prindërit e tij po shkrinin borën për të pirë ujë dhe po përpiqeshin të gatuanin ushqim në një zja rr të ndezur jashtë.

“A mund ta imagjinoni këtë? Prindërit tuaj, 67 dhe 69 vjeç, po pinë dëborë dhe po përpiqen të gatuajnë në një z jarr jashtë në dimër, aty ku ka bomb ardime të vazhdueshme,” tha ai.

“Kjo nuk është më lu ftë. Kjo nuk është us htri kundër u shtrisë. Ky është një rrjet bom bardues. Është Rusia kundër njerëzimit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *