Presidenti i Ukrainës jep lajmin e mirë/ Lüfta mund të mbarojë shumë shpejt: Jemi ne rrugen e duhur…

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy ka thënë se vendi ka arritur një “pikë kthese strategjike” në konflikt dhe është i bindur se Ukraina mund të fitojë.

“Është e pamundur të thuhet se sa ditë kemi ende për të çliruar tokën ukrainase. Por mund të themi se do ta bëjmë. Sepse ne kemi arritur tashmë një pikë kthese strategjike,” tha ai në një fjalim televiziv.


Ai gjithashtu akuzoi Rusinë për vendosjen e mer cenarëve sir ianë në Ukrainë, gjë që vjen pasi Vladimir Putin ftoi njerëzit të dilnin vullnetarë dhe të luf tonin për të.

Zelenskyy shtoi se Perëndimi duhet të heqë sanksione më të forta ndaj Rusisë nëse konflikti vazhdon, dhe i kërkoi Bashkimit Evropian të ndërmarrë lëvizje “më të forta” kundër Rusisë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *