Putin s’do ta lërë Ukrainën në paqe/ Ja planet e erreta që ka…

Kanalet në mediat sociale dhe grupet private të mesazheve po përdoren në Rusi për të rekrutuar brigada të reja të mercenarëve për të luftuar në Ukrainë përkrah ushtrisë ruse, ka mësuar transmetuesi britanik BBC.

BBC-ja ka biseduar me një mercenar që po shërben aktualisht dhe me një ish-lu ftëtar që ka lidhje të ngushta me organizatat kryesore të mercenarëve në Rusi, të cilët kanë treguar detaje lidhur me fushatën e rekrutimit.

Mercenari që, aktualisht, është duke shërbyer tha se shumë veteranë dhe organizata Wagner ishin kontaktuar përmes një grupi privat në Telegram disa javë para nisjes së l uftës. Ata u ftuan për një “piknik në Ukrainë”, dhe që të shijonin “Salo”, një yndyrë derri që tradicionalisht konsumohet në Ukrainë.

Mesazhi bënte thirrje që të aplikojnë “personat me precedentë penalë, që kanë borxhe, që janë të ndaluar nga grupet mercenare apo që nuk kanë pasaporta të huaja”. Në mesazh po ashtu thuhej se “ata nga zonat e pushtuara nga Rusia të republikave të Donjeckut, Luhanskut dhe Krimesë janë të ftuar përzemërsisht”.

Grupi i mercenarëve Wagner është një prej organizatave më sekrete në Rusi. Zyrtarisht, ky grup nuk ekziston, por pjesëtarët e saj shërbejnë si mercenarë në kundërshtim me ligjet ruse dhe ato ndërkombëtare. Por, deri më tani, besohet se 10,000 operativë kanë nënshkruar një kontratë me Wagnerin gjatë shtatë vjetëve të fundit.

Mercenari që është ende në shërbim, me të cilin ka biseduar BBC-ja, tha se rekrutët e rinj po dërgohen në njësi nën komandën e oficerëve të GRU-së, njësisë së inteligjencës ushtarake ruse, që bën pjesë në Ministrinë e Mbrojtjes.

Ai theksoi se politika e rekrutimit ka ndryshuar dhe tani po aplikohen më pak kufizime.

“Ata po rekrutojnë këdo dhe të gjithë”, tha ai dhe u shpreh i pakënaqur me atë që e përshkroi si nivel të ulët të profesionalizmit të l uftëtarëve të rinj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.