Ka lënë gjithë botën me zemër në dorë/ Dalin detajet, ja çfarë po kërkon Putin qe të ndalet

Kur Vladimir Putin shkatërroi paqen në Evropë duke nxitur lu ftën kundër një demokracie prej 44 milionë banorësh, justifikimi i tij ishte se Ukraina moderne, me prirje perëndimore ishte një kër cënim i vazhdueshëm dhe Rusia nuk mund të ndihej “e sigurt, të zhvillohej dhe të ekzistonte”.

Por pas javësh bombar dimesh, mijëra të vd ekur dhe një eksod tw milionave refugjatëve pyetja mbetet: cili është qëllimi i tij i lu ftës dhe a ka rrugëdalje?

Çfarë dëshiron Putini?


Qëllimet që ai vendosi në fillimin e push timit rus duket se janë zbutur gjatë rrjedhës së një lu fte që ai supozoi se do të fitohej me shpejtësi.

Ai as nuk mund të pranonte se ishte një pus htim apo një lu ftë, duke preferuar trillimin e një “ope racioni usht arak special”.

Por ajo që është e qartë është se ai e sheh këtë si një moment kyç në historinë ruse.
vërtetë,” pohoi ai, duke mohuar Ukrainës historinë e saj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *