Rusia shpërndan videon plot me gënjeshtra/ Duhet të dorëzohemi, lini ärmët duhet të jetojmë: Reagon presidenti Zelinski

Një video e falsifikuar e presidentit ukrainas duke u thënë njerëzve të dorë zohen po shpërndahet në internet.

Videoja tregon atë që duket se Volodymyr Zelenskyy qëndron pas një podiumi duke thënë se “Nuk doli të ishte aq e lehtë të jesh president”.

Ai vazhdon të deklarojë se ai “ka vendosur t’i kthejë Rusisë Donbasin” në Ukrainën lindore dhe se përpjekjet e us htrisë së tij në l uftë “kanë dës htuar”.


Mesazhi i shkurtër përfundon me “Këshilla ime për ju është të lini ar mët dhe të ktheheni te familjet tuaja. Nuk ia vlen të vdisni në këtë luf të. Këshilla ime për ju është të jetoni. Unë do të bëj të njëjtën gjë”.

Por videoja është një falsi fikim i thellë dhe është i lehtë për t’u dalluar. Deepfake zakonisht përfshin një imazh ose video në të cilën një person ose objekt manipulohet vizualisht përmes zërit.

Në klipin që po shpërndahet në internet, koka e presidentit ukrainas është shumë e madhe për trupin me të cilin është ngjitur në mënyrë dixhitale.

Gjithashtu mund të shihet një nivel më i lartë pikselave rreth kokës së “Zelenskyt” në krahasim me trupin e tij.

Zelensky i vërtetë më vonë reagoi rreth videos së montuar duke thënë fillimisht “Mirëdita. Sa i përket prov okimit të fundit fëmijëror me këshilla për të hedhur ar mët, unë vetëm këshilloj që trupat e Federatës Ruse të lënë a rmët dhe të kthehen në shtëpi. Ne jemi tashmë në shtëpi, po mbrojmë tokën tonë, fëmijët tanë, familjet tona. Pra, nuk do të lëmë a rmët deri në fitoren tonë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *