Ka ende shpresë/ Ja kur mund të mbarojë lüfta mes Rusise dhe Ukraines…

Faza aktive e lu ftës në pjesë të Ukrainës pritet të përfundojë pas 2-3 javësh. Të paktën kështu është shprehur Këshilltari për Byronë e Ukrainës Oleksiy Arestovych.

Oleksiy Arestovych: Deklaratat ai i bëri në kanalin e tij në Telegram.

“Faza aktive pothuajse ka përfunduar pranë Kievit, Kharkivit, Sumy-t dhe Chernihiv-it. Edhe nëse (rusët,) do të shtonin disa rezerva diku, mund të përpiqen të shkojnë në ofen sive dhe përsëri do të përfundojnë me humbje. Fundi është këtu.


Kanë humbur strategjikisht, humbën edhe shpejt. Mendoj se në mes të prillit, ndoshta në fund të prillit, banorët e Kievit që janë larguar do të mund të kthehen në shtëpi.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *