Rusët ia vràne babane ne sy te saj/ Perlot 9-vjecarja ukrainase: Nuk mendoja se do më qèllonin edhe mua, jam pa nje krah tani

Ki rurgëve në Kiev iu desh të p risnin krahun e një vajze nëntëvjeçare për t’i shpëtuar jetën pasi ajo u q ëllua duke u larguar nga shtëpia e saj.

Vajza, e njohur si Sasha, po shërohet në spital. Ajo po ikte nga luf timet në periferi të Kievit, Hostomel me babanë, nënën dhe motrën e saj javën e kaluar kur makina e familjes u go dit nga pl umbat.

Babai i saj u v ra dhe tre të tjerët u arr atisën në rrugë përpara se të strehoheshin në një bodrum. Sasha hyri dhe humbi vetëdijen për dy ditë përpara se ajo të dërgohej në një spital aty pranë me një barelë me turne nga vullnetarë që tundnin një flamur të bardhë.


‘Nuk e di pse më qëll uan rusët. Shpresoj se ishte një aksi dent dhe se ata nuk kishin për qëllim të më l ëndonin. ‘Më qëlluan në krah. Unë vrapova pas motrës sime. Mamaja ime u rrëzua. Mendova se ishte fundi. Por ajo nuk ishte e v dekur, thjesht po strehohej nga të shtënat e ar mëve. U fsheha. Pastaj hu mba ndjenjat. Dikush më çoi në një bodrum. Aty m’u dha një trajtim. Dhe pastaj disa njerëz më çuan në një peshqir në spital.’

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *