Qytetarët nuk e dinë prejardhjen e fjalës ‘Inshallah’

Në Kosovë ekzisojnë shumë fjalë të cilat janë të huazuara prej gjuhëve të tjera.

Ka fjalë që i përdorim në përditshmëri, mirëpo prejardhjen e tyre ndonjëherë edhe nuk e dimë.


Revista Kosovarja ka realizuar Vox-popin e rradhës dhe i ka pyetur qytetarët për prejardhjen e fjalës “Inshallah” dhe kuptimin e saj.

Disa prej tyre nuk e dinin prejardhjen e fjalës, disa përgjigjeshin se vije nga turqishtja, e të tjerët nga arabishtja.

Ndërsa, për kuptimin e fjalës të gjithë bien dakord se kutpimi i fjalës “Inshallah” do të thotë “Shpresoj”./Kosovarja/

Intervista e plotë:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *