Putin bën paralajmërimin e cuditshëm/ Do fokusohemi në çlirimin e Donbasit

Ush tria ruse la të kuptohej se Moska mund të zvogëlojë pus htimin e saj të Ukrainës dhe në vend të kësaj të fokusohet në ‘çl irimin’ e rajonit lindor të Donbasit në një tërheqje të mundshme, mes pretendimeve perëndimore se u shtria e Putinit është shkatërruar dhe 20 batalione janë zhd ukur.

Ministria ruse e mbrojtjes përditësoi gjithashtu humbjet e saj në Ukrainë në 1,351 us htarë, duke shtuar se 3,825 us htarë ishin p lagosur – shifra që janë shumë më të ulëta se vlerësimet e inteligjencës perëndimore që vlerësojnë humbjet e Moskës në dhjetëra mijëra.

Në një përditësim ush tarak sot, Moska u përpoq të bënte një ndryshim pozitiv në p ushtimin e saj katastrofik duke thënë se faza e parë e fushatës së saj usht arake në Ukrainë kishte përfunduar.

Në një ndryshim potencialisht të rëndësishëm në taktikat e Moskës, Sergei Rudskoi, shefi i Drejtorisë Kryesore Operacionale të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Rusisë, tha se faza e parë e fushatës së saj kishte mbaruar dhe trupat e saj tani do të fokusoheshin në ‘çlirimin’ e Donbasit. rajon në lindje të Ukrainës.

Rudskoi tha se ndryshimi ishte i mundur sepse “potenciali luftarak i forcave të armatosura të Ukrainës është reduktuar ndjeshëm, gjë që na lejon (ne) – e theksoj edhe një herë – të fokusojmë përpjekjet tona kryesore në arritjen e qëllimit kryesor – çlirimin e Donbasit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.