Kjo pjesë e veturës mban më së shumti baktere

Edhe pse kabina e automjetit mund të duket e saktë, pra relativisht e pastër, më e rëndësishmja është që nuk mund të shihet me sy.

Është një botë bakteresh, disa prej të cilave mund t’ju bëjnë të vizitoni mjekun, shkruan revista HAK.

Scrap Car Comparison kreu një sondazh në Angli, i cili përfshinte marrjen e një kampioni nga dy tualete dhe pesë automjete. Rezultoi se secili prej automjeteve të testuara përmbante baktere fekale.

Disi çuditërisht, përqendrimi më i lartë i baktereve fekale u gjet në bagazhin, ku shpesh transportojmë ushqime, të cilat më pas i vendosim në sipërfaqen e kuzhinës, shkruan albeu.com.

Bakteret fekale janë vendosur në një masë të konsiderueshme në sediljen e shoferit, gjë që është pak më e habitshme.

Sa i përket vendeve më të pista në makina u gjetën në bagazh, sepse aty u gjetën 1425 baktere. Kjo pasohet nga sedilja e shoferit (649 baktere), leva e marshit (407 baktere), sedilja e pasme (323 baktere).

Një nga zonat më të pastra në makina është timoni, gjë që është befasuese sepse shoferët i mbajnë duart pas timonit, por shkencëtarët besojnë se kjo mund të shpjegohet me rritjen e përdorimit të dezinfektuesve të duarve gjatë pandemisë së koronavirusit.

Një mostër e vogël tregoi se automjetet e vjetra kishin më shumë baktere.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.