Nuk ka zot që ua fal këtë/ Bilanci i jetëve të humbura ne Ukraine është trägjik, ka edhe shumë fëmijë

Që nga e diela, të paktën 1,417 civilë kanë vd ekur në Ukrainë që nga fillimi i agr esionit rus, tha të hënën zyra e OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR).

Nga ata që vd iqën, të paktën 121 ishin fëmijë, sipas OHCHR. Të paktën 2038 civilë janë pl agosur, raporton cnn.

“Shumica e vi ktimave civile të regjistruara u shkaktuan nga përdorimi i ar mëve shpërth yese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë gra natimet nga ar tileria e rëndë dhe sistemet e raketave me shumë lëshime, dhe su lmet me raketa ajrore”, tha OHCHR në deklaratë.

Shumë nga vr asjet ndodhën në pjesë të vendit të kontrolluara nga ukrainas, të cilat kanë pësuar bom bardime të rënda nga forcat ruse – duke përfshirë zona në Ukrainën perëndimore larg vijave të frontit.

Të paktën 67 nga vd ekjet kanë ndodhur në Donetsk dhe Luhansk. OHCHR i OKB-së paralajmëroi se numri i të vd ekurve civilë ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.