Vräsjet e civilëve në Bucha ishin krimè lüfte/ Gjermania merr vendime kundër Putin

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, ka thënë se v rasjet e civilëve në Bucha të Ukrainës janë kr ime lu fte dhe dikush duhet të mbajë përgjegjësi. Që prej javës së kaluar kur trupat ruse u tërhoqën nga Bucha, zyrtarët ukrainas thonë se qindra civilë janë gjetur të vdekur.

“Kjo është diçka që s’mund ta harrojmë. Ne nuk mund të anashkalojmë se ky është një kr im. Këto janë k rime lu ftë që ne nuk do t’i pranojmë, ata që e bënë këtë duhet të mbajnë përgjegjësi.”-tha Scholz.

Më tej kancelari gjerman ka thënë se Gjermania do të vazhdojë të furnizojë me a r më Ukrainën. Nga ana tjetër, nënkryetari i bashkisë në Bucha thotë se më shumë se 360 civilë janë v ra rë dhe rreth 280 janë g roposur në një v arr ma saiv nga banorët e tjerë.$


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *