Mentaliteti shqiptar në pikë të hallit e tregon ngjarja ne Fier/ Vjehrra po lante shkallet pasi i moren jeten Merushes…

Një ngjarje e rëndë ndodhi të martën në Vidhishtë të Roskovecit ku Xhevahir Hoxha vr au me th i kë nusen e djalit, Merushe Hazizin pasi nuk e pranonte që kishte 3 fëmijë nga martesa e mëparshme. Pas kr imit, vjehrri u vetë v ar në pemë duke i dhënë fund edhe jetës së tij.

Por ajo që t ro nditi më tej opinionin publik ishte nusja e autorit e cila është filmuar nga mediat teksa lan gj akun në korridorin e shtëpisë dhe flet me një qetësi sikur nuk ka ndodhur asgjë.

Psikologia Denata Toçe ka folur pikërisht për këtë sjellje gjatë emisionit “Opinion” ku tha se vjehrra në këtë rast është bashkëpunëtore e bashkëshortit të saj.


“Ajo nuk e ka për herë të parë dh un ën në familje. Ajo ka qenë në k ërc ënime, ma merr mendja, edhe në kërc ëni m për jetën në mënyrë të vazhduar. Në fakt, po ta shikojmë historinë në makro, gruaja është personi i cili është në bashkëvra sje mendoj unë. Është një person në bashkëpunim me bashkëshortin. Mos harrojmë se në konfliktin mes dy palëve, janë palët vjehrrë dhe vjehrrë-nuse.

Janë të dy që kanë qarë hallet dhe kanë diskutuar problematikën e nuses. Se nuk pashë që vjehrra të mund të ishte në opozitë me historinë. Ajo madje del në oponencë të nuses, thotë që nuk e duronim më.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *