Pamje rrënqethëse/ Ushtria ruse ka bërë mizöri: Kanë vrärë në rrugë rreth 900 persona

Më shumë se 900 trupa civilësh janë zbuluar në rajonin përreth kryeqytetit ukrainas, pas tërheqjes së forcave ruse, tha po licia e Kievit, të premten, gjë që tregon se njerëzit “u ek zekutuan, thjeshtë”.

Andriy Nebitov, kreu i forcave të pol icisë rajonale të Kievit, tha se trupat ishin të lënë në rrugë ose të va rrosur përkohësisht.

Ai citoi të dhënat e pol icisë që tregojnë se 95 për qind e njerëzve vdi qën nga pla gët me a rmë zjar ri. “Prandaj, ne e kuptojmë se nën okupimin (rus), njerëzit thjesht u ekz ekutuan në rrugë”, tha Nebitov.


Çdo ditë po gjenden gjithnjë e më shumë trupa nën rrënoja dhe në var reza masive, shtoi ai. “Numri më i madh i viktimave është gjetur në Buçë, ku ka mbi 350 trupa”, tha ai.

Ndërkohë, Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka njoftuar se do të shtojë su lmet me raketa në kryeqytetin ukrainas, si përgjigje ndaj agresionit të supozuar të Ukrainës në territorin rus, gjë që është një paralajmërim ogurzi pas humbjes së madhe të anijes kryesore ruse “Moska”, në Detin e Zi.

Rusia filloi push timin e Ukrainës më 24 shkurt. Deri më sot, sipas Kombeve të Bashkuara, në Ukrainë ka pasur 4.577 vik tima civile, 1964 të vd ekur dhe 2613 të pl agosur.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *