Për herë të parë ka ndodhur në Shqipëri/ Ja për çfarë do të kontrollohen shoferët nga sot e tutje

Po licia e Shtetit ka ndërmarrë një risi, duke vendosur që drejtuesit e automjeteve të mos testohen vetëm për konsumimin e alk olit por edhe për përdorimin e substsancave të ndaluara.Policia sqaron se gjatë kontrolleve policore është ndaluar drejtuesi J. Ç., 25 vjeç, të cilit gjatë kontrollit fizik iu gjet dhe iu sekuestrua një sasi lënde na rkotike.Nisur nga ky fakt, shërbimet e Policisë Rrugore i kanë bërë testin e d ogës, me aparatin AquilaScan. Pas testit, rezultoi se 25-vjeçari drejtonte automjetin nën efektin e lëndëve narkotike.

Gjithashtu, këtij shtetasi iu pezullua leja e drejtimit dhe iu vendos masa administrative 15.000 lekë të rinj, për shkeljen e nenit 185 të parashikuar nga Kodi Rrugor.Ky vendim i policisë së shtetit është pritur mjaft mirë nga pjesa më e madhe e qytetarëve, të cilët e kanë përgëzuar për këtë risi dhe vendim të drejtë.Ky vendim mund të jetë një masë e mirë parandaluese e aksi denteve të shumta që ndodhin cdo ditë në rrugët e vendit tonë nga jugu në veri.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.