Sa e padrejtë/ Mjekët turq në Spitalin e Fierit marrin 3 fish më shumë se ata shqiptarë

Mjekët e huaj që punojnë në Shqipëri kryesisht ata turq që punojnë në spital memorial të Fierit, marrin 3-fishin e rrogës së mjekëve shqiptarë.Sipas një krahasmi, duke iu referuar Spitalit të Fieri një investim i mundësuar nga qeveria turke dhe që u inagurua një vit më parë, rezulton se një mjek turk që punon në këtë spital merr 305 mijë lekë, kryeinfermieri 227 mijë dhe infermieri 181 mijë.Ndërsa një mjek shqiptar merr 80 mijë lekë, kryeinfermieri 56 mijë lekë dhe infermieri 53 mijë.

Por nuk mjafton vetëm kaq, spitali ka hapur tender edhe për akomodimin e stafit.Ku sipas përllogaritjeve, fjetja dhe një vakt i stafit turk për një vit, shqiptarëve do ti kushtojë 300 mijë euro. Sipas kontratës së publikuar maksimumi i personave që do flenë në hotel do të jetë maksimumi 38.Lidhur më këtë, ka reaguar dhe mjeku Gezim Xhepa, i cili me tone të forta shkruan për të ruajtur statusin e rrogëtarit, u lëpihemi qeverive.“Mirë të na e bëjnë…!!! Jemi mjekë…, por nuk jemi specie humane…!!!! Jemi avertebratë që u lëpihemi qeverive…, për të ruajtur statusin e rrogëtarit të p*******ar…!!!”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *