Mendohuni mirë para se ta bëni këtë gjë/ 29-vjeçarja bën ndërhyrje në buzë, por pas asaj që i ndodhi e sigurt që nuk i shkon në mendje të bëjë prapë

Një grua në Mbretërinë e Bashkuar, nënë e dy fëmijëve, përfundoi në spital pasi vendosi të bënte filler në buzë. Ajo pohoi se buzët e saj u frynë gjashtë herë më shumë se madhësia normale, pasi ajo duket vuante nga një reaksion alergjik nga lënda që bën mbushjen. Për këtë arsye Lauren Evens përfundoi në spital. “Buzët e mia dukeshin si copë druri,” tha Evens. “Ishin gjashtë herë më të mëdhaja se madhësia e tyre normale. Ishte shumë e dhimbshme”.Ajo kaloi në s hok anafilaktik, me qafën e saj të ënjtur dhe rrugët e frymëmarrjes filluan të mbylleshin. 29-vjeçarja tha se mjekët i dhanë antihistamine për të ndaluar reagimin. “Në thelb më futën në resus dhe më injektuan adrenalinë dhe kjo funksionoi”, – vazhdoi ajo.

“Buzët e mia ishin vërtet të lënduara dhe u ndjeva keq. Nuk mund ta mbyllja gojën dhe po mundohesha të flisja pak, por më pas infermieret më nxituan për të resus dhe nuk mund të flisja fare”.


Ndërsa Evens kishte përdorur filler për katër vitet e fundit, ajo kurrë nuk kishte një reagim të tillë më parë. Pavarësisht se mbërriti në spital rreth orës 22:30, ajo nuk vazhdoi të trajtohej deri pasditen e ardhshme me antihistamine para se ta çonin në shtëpi. Ënjtja, kujton ajo, nuk u qetësua vetëm tri ditë më vonë, ndërsa dhimbjet vazhduan për pesë ditë.

“Kam bërë shumë filler dhe trajtime buzësh më parë dhe nuk kam pasur asnjë reagim”, – tha ajo. “Është e pashpjegueshme pse ndodhi kjo. Me sa duket, në çdo moshë dhe në çdo moment mund të zhvilloni një alergji ndaj diçkaje”.“Unë bëj filler në buzë për një rritje të vetëbesimit”, – vazhdoi ajo. “Unë nuk do t’u thosha njerëzve që të mos i kryejnë nëse duan t’i bëjnë, por do të thoja të jenë të kujdesshëm sidomos për faktin që një alergji mund të shfaqet në çdo kohë”.Ajo nuk është e sigurt nëse problemi ishte mbushësi aktual apo kremi mpirës që ajo përdori, por Evens padyshim nuk do të bëjë më mbushës, të paktën për njëfarë kohe. “Nuk do të bëj më mbushës buzësh tani afër”, – tha ajo. “Dua të bëj testin e alergjisë për të parë saktësisht se ndaj çfarë jam alergjike. Mendimi se mund të ndodhë përsëri është shumë i frikshëm”.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *