Covidi nuk ka qenë më e keqja/ Bill Gates paralajmëron botën: Na pret një e keqe më e madhe tani

Miliarderi i Microsoft, Bill Gates ka paralajmëruar se ekziston një rrzik ‘mbi pesë për qind’ që bota të mos e ketë parë ende më të keqen e pandemisë Covid.Manjati i teknologjisë dhe filantropisti tha se nuk donte të dukej pesimist por paralajmëroi se ekzistonte rreziku që mund të krijohej një variant ‘edhe më transmetues dhe akoma më fatal’.Ai tha se rreziku që kjo të ndodhë është ‘mbi pesë për qind’ dhe do të thotë se bota duhet të shohë akoma më të keqen e pandemisë.

Nuk është hera e parë që ai bën një parashikim të tillë.Në dhjetor 2021, ai paralajmëroi miliona ndjekësit e tij në Twitter që të përgatiteshin për pjesën më të keqe të pandemisë, pasi kishte paralajmëruar më parë në 2015 se bota nuk ishte gati për pandeminë e ardhshme. Gates tha për FT :“Ne jemi ende në rrezik që kjo pandemi të gjenerojë një variant që do të ishte edhe më transmetues dhe akoma më fatal. Nuk ka gjasa, nuk dua të jem një pesimist por është shumë më e lartë se një rrezik prej 5 për qind që kjo pandemi, të mos e kemi parë as më të keqen.”Covid-19 ka mare rreth 6.2 milionë jete njerëzish në mbarë botën që nga marsi 2020, por numri i rasteve te [rekur dhe humbjeve te jetes kanë rënë në javët e fundit

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *