Ky është ushqimi më i shëndetshëm i konservuar që duhet ta keni në kuzhinën tuaj

Shumica e shmangin atë, sepse dyshojnë në vlerën e tij ushqyese, por procesi i konservimit ka më pak ndikim në ushqim sesa mendoni

Një studim i botuar në revistën “Nutrients” ka zbuluar se njerëzit që hanin shumë ushqime të konservuara kishin një konsum më të lartë të 17 lëndëve ushqyese thelbësore në krahasim me ata që hanin më pak.


Image Source/Getty Images

Fasulet e zeza të konservuara

Fasulet e zeza të konservuara mund të jenë ushqimi i shpejtë më i shëndetshëm në botë. Me një gamë të madhe të vitaminave dhe mineraleve thelbësore, duke përfshirë hekurin, folatet, magnezin dhe fosforin, fasulet e zeza janë të ngjashme me një bombë multivitamine të konservuar.

Fasulet e zeza të konservuara ofrojnë rreth 16 gram fibra dhe 15 gram proteina në një filxhan. Një analizë e të dhënave nga më shumë se 30 studime të publikuara në The BMJ, e lidhi marrjen më të lartë të proteinave totale dhe proteinave bimore me një rrezik më të ulët të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet

Nëse ndonjëherë i zëvendësoni drithërat me fasule të konservuara, po bëni një lëvizje të zgjuar për një shëndet më të mirë të zemrës. Një studim i botuar në American Journal of Clinical Nutrition zbuloi se njerëzit që konsumuan një filxhan fasule të zeza të konservuara, për një muaj reduktuan LDL ose kolesterolin e keq.

Dhe meqenëse gjithsesi konsumojmë rrallë bishtajore, është koha që të rezervojmë të paktën varietete të konservuara. Ekspertët pajtohen – nuk do të gaboni.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *