I pelqejnë por janë të rrezikshme, ushqimet që nuk duhet tu jepni kurrë fëmijëve

Kur bëhet fjalë për shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës, regjimi ushqimor duhet të jetë një dietë të larmishme, të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Fëmijët mund të pëlqejnë një ushqim të caktuar por prindërit duhet të dinë se çfarë duhet t’ju japin dhe çfarë jo.

Sipas dietologes Nanet Cameron, as të rriturit dhe as fëmijët nuk duhet të hanë ushqime që përmbajnë yndyrna trans , si dhe ushqime që kanë kaluar procesin e hidrogjenizimit. Këto substanca gjenden në shumë ushqime që fëmijët thjesht i adhurojnë. Këto ushqime përfshijnë:


– Kokoshka nga mikrovala

– Margarinë
– Ëmbëlsira
– Ushqime të skuqura

Në vend të këtyre ushqimeve, ofroni fëmijëve ushqime më të shëndetshme, si biskota dhe pasta të bëra nga drithëra, gjalpë kikiriku ose fruta. Përveç këtyre ushqimeve, yndyrat trans mund të gjenden edhe në disa lloje të mishit dhe produkteve të qumështit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *