Tri pikat magjike të trupit, bëjini masazh cdo ditë dhe shpëtoni nga dhi mbjet e an kthi

Me akupresurë deri te shëndeti – Këto janë tri pika në trup të cilave duhet bërë masazh çdo ditë! Pikat më të mira për akupresurë të përditshme
He Gu – Lugina e bashkimit – LI 4 – Këtë pikë mund ta gjeni midis gishtit të madh të dorës dhe gishtit tregues. Me gishtin tregues dhe gishtin e madh shtypni fuqishëm zonën midis gishtit të madh dhe gishtit tregues të dorës tjetër. Bëni 2 – 3 minuta masazh të dy duarve.

Stimulimi i këtyre pikave zvogëlon stresin, dhembjen e kokës dhe dhembjen e qafës. Mund të shkaktojë kontraksione, dhe nuk u rekomandohen shtatzënave, shkruan Sensa, përcjell Telegrafi.


Nei Guan – Dera e brendshme – PC 6 – Matni gjerësinë e tre gishtave të mesëm nga linja e nyjës së dorës midis dy tejzave të mëdha të dorës. Shtypni me gishtin e madh lugun midis tejzave dhe bëni një masazh të fuqishëm të dy duarve 3 – 5 minuta në ditë.

Stimulimi i kësaj pike mund të ndihmojë në zvogëlimin e ndjenjës së ankthit, njëherësh duke zbutur të përzierat dhe dhembjen.

Zu San Li – Tri milje këmbë – ST 36 – Kjo pikë gjendet katër gishta nën kapakun e gjurit, një gjerësi gishti nga ana e jashtme e tibisë, gjeni lugun e vogël në atë pjesë. Shtypni dhe bëni masazh të fortë.

Stimulimi i kësaj pike mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit, harmonizimin e energjisë në trup, tretje më të mirë, etj… Kjo pikë thuhet se është magjike.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *