Keto Shprehi qe i beni cdo dit po ju demtojne Trurin , hiqni dore sa me pare..!?

Keto Shprehi qe i beni cdo dit po ju demtojne Trurin , hiqni dore sa me pare..!?

Truri është përgjegjës për funksionet vitale të jetës, kështu që mbajtja e tij e shëndetshme dhe funksionimi në nivelin optimal është një domosdoshmëri. Më poshtë keni 10 zakone të cilat ndikojnë negativisht në trurin dhe ju duhet të ndaloni t’i bëni ato menjëherë.


1.MERZITJA Neuroplasticiteti është aftësia e trurit për të menduar ndryshe, për të mbajtur kujtime dhe për të krijuar lidhje të reja. Mungesa e stimulimit intelektual çon në një rënie në efektivitetin e trurit, ashtu si me çdo organ tjetër.

2. LENIA E MENGJESIT Duke qenë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës, duke kaluar ditën pa të i shkakton metabolizmin të ngadalësohet dhe truri të mbyllë disa nga funksionet e tij. Sipas një studimi japonez, njerëzit që tentojnë të kalojnë mëngjesin në baza të rregullta janë me 36% më shumë rrezikun e vuajtjes së hemoragjës së trurit. Nga ana tjetër, funksioni i trurit përmirësohet ndjeshëm nëse ushqehet siç duhet çdo mëngjes.

3.TELEFONAT Fushat elektromagnetike lëshojnë rrezatim, gjë që është jashtëzakonisht e dëmshme për njerëzit. Sipas një studimi të kryer nga hulumtuesit suedezë, rrezatimi nga një celular shkakton konfuzion, dhimbje koke, dhe gjithashtu është i lidhur me kancerin, përfshirë tumorët e trurit. Për të minimizuar rrezikun, kufizoni përdorimin e telefonit celular dhe mbajeni larg prej jush sa më shpesh që të jetë e mundur.

4. PUNA KUR JE E SEMURE Kur kalon një sëmundje, trupi dhe sistemi imunitar po punojnë shumë për të luftuar infeksionin. Puna me sëmundje zgjat gjatësinë dhe rrit ndjeshmërinë ndaj çështjeve të mëvonshme, duke ndikuar gjithashtu në funksionin e trurit.

5. E PËRGATITUR Mbi-ngrënia shkakton peshë të tepërt, dhe shpesh edhe trashje. Ne shpesh hamë ushqime të cilat janë të varfra në lëndë ushqyese, gjë që na shkakton që të mbizotëron dhe të ndihemi të uritur gjatë gjithë kohës. Ushqimet e dobëta ushqyese pakësojnë performancën e trurit dhe mund të çojnë në kushte të lidhura me trurin, si çmenduria dhe vëllimi i ulët i trurit.

6. RETICENCA Komunikimi oral është i ndryshëm nga ai i shkruar në nivele të ndryshme, duke përfshirë atë që përdorin pjesë të ndryshme të trurit. Duke qenë se njerëzit janë kafshë shoqërore dhe duhet të komunikojnë, fakti që mungesa e komunikimit oral dhe ndërveprimi shoqëror mund të shkaktojë ankth dhe depresion nuk vjen si befasi.

7. MUNGESA E GJUMIT Marrja e gjumit të rregullt dhe cilësor është me rëndësi të madhe për shëndetin e përgjithshëm, duke përfshirë shëndetin e trurit. Ndërsa gjumi, truri kryen dy aktivitete të rëndësishme: ruajtjen e kujtimeve dhe eliminimin e toksinave. Privimi i gjumit çon në akumulimin e pllakave, ndryshimet në kujtesë dhe rritjen e rrezikut të sëmundjes neurodegjenerative.

8.DUHANI Studimi thote se pirja e duhanit të cigareve vetëm shkaktoi dëmtime të qëndrueshmërisë neurone dhe membranave qelizore në mesnatë dhe në membranat qelizore të vermit cerebellar. Këto rajone të trurit janë të përfshirë në funksione motorike gjobë dhe bruto dhe ekuilibrin dhe koordinimin. ” Për fat të mirë, trupi është i qëndrueshëm dhe një pjesë e rëndësishme e dëmit të shkaktuar nga pirja e duhanit mund të kthehet në një periudhë të caktuar kohe.

9. SHEQERI Sasia e lartë e sheqerit është e dëmshme për çdo qelizë, inde dhe organ në trup, duke përfshirë sistemin nervor qendror. Është treguar shkencërisht se ekziston një lidhje e fortë midis marrjes së tepërt të sheqerit dhe sëmundjes së Alzheimerit.

10. AJRI I PASTER Është vertetur se ndotja e ajrit shkakton dëmtime njohëse dhe tkurrje të trurit, ndër të tjera. Çdo gjë që marrim frymë dhe thithim përmes lëkurës, përfundimisht arrin qarkullimin e gjakut dhe ndikon në çdo organ të vetëm, duke përfshirë edhe trurin.

Sipas studiuesve, ndotja e ajrit është e lidhur me zhvillimin dhe përkeqësimin e sëmundjes së Alzheimerit, sëmundjes së Parkinsonit dhe sëmundjeve të tjera neurodegjenerative.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *