Lëngu i turshive shëron këtë problem shëndetësor shumë të përhapur

Ka të dhëna se lëngu i turshisë është një kurë shumë e mirë shtëpiake kundër urt hit apo refl uksit të a cid it.

Ky pro blem ka të bëjë me kthimin në ezo fag të acideve të stomakut.


Lëngu i turshisë është një mënyrë shumë e mirë për të marrë lactobacille, baktere të shëndetshme për stomakun që gjenden në mënyrë natyrale tek kastraveci.

Por në rastin e kastravecit, lëngu i turshisë industriale nuk ka pro biot ikë, sepse këto bak tere largohen gjatë përpunimit dhe fermentimit.

Ndaj ju këshillojmë të konsumoni lëngun e turshive të bëra në shtëpi dhe kurrësesi atë të turshive të përpunuara.

recommended by

BRAINBERRIES
Scientists Happened Upon The Most Terrifying Discovery
LEARN MORE
Ut hulla është një përbërës kryesor i turshisë, megjithatë duhet të keni kujdes e të mos konsumoni sasi të mëdha pasi mund të përkeqësojë ur thin apo refl uksin.

Përmban plot an tioks idantë.

Lëngu i turshisë ka sasi të larta vitamine C dhe E, që janë edhe an tioks idantë të shkëlqyer.

An tioksid antët e mbrojnë organizmin nga qel izat e dëm shme, ose siç njihen ndryshe radikalet e lira.

Secili prej nesh është i ekspozuar ndaj radikaleve të lira, ndaj një dietë e pasur me an tioks idantë është gjithmonë një ide e mirë.

Gjithashtu, vitaminat C dhe E forcojnë sistemin imunitar dhe luajnë rol fantastik për organizmin.

Ndihmon në rënien e nivelit të sheqe rit në gjak.

Një studim i publikuar në Revistën për Kërkimet Shkencore për Diabetin, të cilit i referohet hodhi më shumë dritë mbi të mirat që vijnë nga konsumi i dozave të vogla të uthullës përpara vakteve.

Studimi tregoi se uthulla dhe lëngu i turshive ndihmonte në rregullimin e nivelit të sheq erit në g jak pas vakteve, tek njerëzit që vuanin nga di abeti i t ipit 2.

Sa më i ekuilibruar të jetë niveli i sheqer nave aq më të shëndetshëm mund të jeni.

Uth ulla tek lëngu i turshisë, ndihmon me tretjen.

Ushqimet e fermentuara janë shumë të mira për sistemin tretës, sepse inkurajojnë rritjen dhe zhvillimin e bak tereve të mira në stomak.

Nëse jeni në kërkim të një kure krejt natyrale për ur thin kro nik, rekomandon edhe hapat e mëposhtëm.

-Konsumoni racione të vogla gjatë vakteve,

– Konsumoni ushqime të shëndetshme për ze mrën me pak yndyrë.

– Kryeni aktivitet të rregullt fizik,

– Nëse jeni mbipe shë, përpiquni të hu mbisni kilogramët e tepërt

-Nëse jeni nënpeshë, përpiquni të shtoni në peshë.

– Shmangni duh anin, alk oolin, ushqimet me ynd yrë, kafe inën apo qepën e freskët.

– Mos kryeni aktivitet fizik menjëherë pas ngrënies.

Të gjitha hapat e mësipërm ndihmojnë në zbutjen e shenjave të urt hit.

Sipas të dhënave ushqimet e shpejta dhe të përpunuara, veçanërisht ato të ëmblat përkeqësojnë shenjat e ur thit.

Hani disa vakte gjatë ditës me perime, supa, oriz, peshk dhe mish pule.

Hiqni dorë nga ushqimet pikante dhe kaf eja.

Më e rëndësishmja është që të mos konsumoni ushqim 3 orë përpara se të shkoni për të fjetur.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *