Para se t’i lajë perdet po e bëj këtë dhe po bëhen të bardha si bora, nuk e kisha diitur më parë

Ku i futni perdet për të rikthyer ngjyrën e tyre të bardhë?
Hidhni rreth 5-7 lugë kripë në 1,3 litra ujë.

Lëngu i limonit ose ac idi citrik do të ndihmojnë në heqjen e njollës së verdhë kokëfortë. Përveç kësaj, do t’i freskojë perdet dhe do t’i bëjë ato të kenë erë të këndshme.Hidhni gjysmë filxhani uthull në 2,6 litra ujë dhe hidhni 4 lugë gjelle kripë. Në këtë përzierje zhytini perdet për disa orë.Aspirinë për larjen e perdeve.

Shtoni 4-5 tableta a spirinë në ujë. Futni perdet tuaja në atë ujë dhe më pas lajini ato normalisht në makinë larëse. Mund të hidhni a spirinë të zakonshme, të shpërndani 2 tableta tabletash As pirin .Nëse filloni të zbardhni perdet nga kuzhina, fillimisht zhytni ato në lëng për larjen e enëve. E gjithë kjo për të hequr qafe yndyrat dhe sedimentet nga pëlhura.!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.