Shtoni 1 lugë nga kjo erëz në ujin e pastrimit të dyshemesë – dyshemetë do të sh këlqejnë

Dyshemetë e pastra dhe të lara janë jo vetëm mënyra më e mirë për të hequr qafe pluhurin dhe bakteret, por edhe për të krijuar një atmosferë të këndshme dhe të shëndetshme në shtëpinë ku jetoni. Jo më pak e rëndësishme është energjia e shtëpisë e cila gjithashtu duhet të përpunohet periodikisht.Prandaj, është e nevojshme të futet pastrimi periodik i dyshemeve me kripë. Kripa do të ndihmojë në pastrimin e papastërtive nga dyshemeja dhe do ta dezinfektojë atë, por në të njëjtën kohë do të krijojë një atmosferë të mirë të dhomës, veçanërisht kur është koha për të rivendosur paqen, lumturinë dhe prosperitetin në shtëpi.

Në një kovë vendosni 10 litra ujë dhe 1 lugë gjelle kripë të zakonshme. Pastaj hapni dritaret, pasi kjo do të lejojë një shkëmbim energjish: energjia e keqe del jashtë dhe energjia e mirë hyn.Lagni leckën dhe fshijini mirë dyshemetë. Përveç sipërfaqeve të dyshemesë, mund të fshini edhe raftet, tavolinat, dorezat dhe pajisjet që keni në shtëpi. Mbajeni kripën që përdorni për pastrim në një vend të veçantë dhe mos e përdorni kurrë për kriposjen e ushqimit. Lexoni më shumë se si të rivendosni shkëlqimin në dysheme:


Të gjitha gërvishtjet në mobilje do të zhduken dhe do të jetë e re me vetëm disa mençuri të krijuara nga njerëz të shkathët. Këto janë shaka të zgjuara që mund t’ju kursejnë shumë para. Gërvishtjet në mobilje prej druri, dysheme apo dyer janë një dukuri e zakonshme pothuajse në çdo shtëpi. Në shumicën e rasteve, gërvishtjet mund të hiqen me ndihmën e mjeteve që tashmë i keni në kuzhinë.Sigurisht, është më e vështirë të “maskosh” disa dëmtime të mëdha, por ato mund të bëhen më pak të dukshme dhe jo gjëja e parë që vëreni kur dikush hyn në dhomë. Këtu janë disa metoda të dobishme për të hequr dhe “maskuar” soba me dru:

Përdorni kokrrat e arrave. Arra e zakonshme është një zgjidhje e thjeshtë dhe në të njëjtën kohë efektive për gërvishtjet ekzistuese në mobiljet prej druri dhe dyshemenë. Pastroni kokrrat dhe i shtrydhni. Nuk ka nevojë ta shtyni fort sepse mund ta shtypni arrën.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *