Cili është mesazhi që keni harruar ta dërgoni sot?

Dita Botërore e Mësuesit, që nga 5 tetori 1994, festohet tashmë në më shumë se 100 vende të botës.

Dita e Mësuesit synon të rritë ndërgjegjësimin për rëndësinë e rolit që luan mësuesi në të gjithë botën. Ata ia kushtojnë jetën, shpeshherë me një shpërblim shumë të ulët, ndikimit në mënyrën se si fëmijët mësojnë dhe rriten.

Përgjegjësia për edukimin e brezave të ardhshëm nuk është aspak e lehtë, ndaj është i nevojshëm më shumë solidaritet për këta njerëz të përkushtuar dhe të rëndësishëm në jetën e secilit prej nesh.

Historia e Ditës Botërore të Mësuesit

Lloje të ndryshme ditësh janë krijuar për nder të mësuesve në mbarë botën.

Ideja u bë zyrtare në shekullin e 19-të kur u nderuan edukatorë të ndryshëm vendas. Mund të kenë ndodhur në data të ndryshme, por kanë një gjë të përbashkët: festën dhe vlerësimin e mësuesve.

Duke i bashkuar të gjitha këto, UNESCO (Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë) shpalli se Dita e parë Botërore e Mësuesit do të festohej më 5 tetor 1994. Janë dhënë ceremoni dhe nderime të ndryshme për mësuesit e botës që kanë tejkaluar pritshmëritë për profesionin.

Shumë vende zhvillojnë konkurse ku mund të emërohen edukatorë specialë për të fituar titullin e rëndësishëm të mësuesit të vitit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *