4 produktet që duhet t’i vini menjëherë në lëkurë në rast se sapo jeni djegur

Po nxitonit për të nxjerrë tavën nga furra dhe dogjët dorën?

Po lexoni artikujt në Living dhe në vend që të na jepnit like vutë hekurin e rrobave mbi gishta? Në rast se nuk ndërhyni menjëherë gjendja mund të përkeqësohet. Më poshtë ju njohim me 4 produktet që ndihmojnë në qetësimin e djegies.

1.Uji i ftohtë: Kur shkaktohet një djegie, gjëja e parë që duhet bërë është të vini pjesën e dëmtuar nën rrjedhjen e ujit të ftohtë, akoma më mirë do të ishte uji i frigoriferit sepse ka efekt kundër dhimbjes, pasi shtrëngon enët e gjakut.1.Uji i ftohtë : Sa herë që pësoni djegie të shkallës së parë duhet të fusni menjëherë zonën e dëmtuar në ujë të. Uji i ftohtë qetëson dhimbjen pasi shtrëbgon enët e gjakut.

2.Patatet: Patatet kanë veti qetësuese dhe anti-inflamatore. Qëroni një patate me madhësi mesatare dhe grijeni në rende. Më pas mbuloni plagën me pjesën e grirë. Mbajeni për disa minuta ashtu derisa dhimbja të qetësohet.

3. Aloe vera: Bima e Aloe vera-s është shumë e njohur për përdorimet e saj në fushën e kozmetikës,por jo më pak i rëndësishëm mbetet roli i saj në kurimin e djegieve sipërfaqësore dhe atyre të shkallës së dytë. Pasi e keni mbajtur plagën për pak minuta në ujë të ftohtë, lëreni të thahet në mënyrë natyrale dhe më lyejeni me xhel ale vera.

4.Lëkurë bananaje: Lëkura e bananes është e pasur me aminoacide dhe vitamina ushqyese si (si A, B, C dhe E). Ajo ka veti hidratuese dhe ndihmon plagën të mbyllet sa më shpejt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *