Kjo femër ka pasur 2000 kandidatë për martesë, a e dini pse?

Princesha Qajar u konsiderua simboli i pakonkurencë i bukurisë në Persi gjatë fillimit të viteve 1900. Përkufizimi i bukurisë ka evoluar në mënyrë drastike me kalimi

n e kohës. Çdo vend ka versionin e tij se si duhet të duket një grua që të konsiderohet e bukur.

Në Persinë e shekullit XIX, standardet perëndimore të bukurisë nuk ishin mbizotëruese. Sigurisht, ata kishin standardet e tyre të bukurisë dhe konceptin e tyre të bukurisë. Sa më mashkullore të ishte një grua, aq më e bukur u konsiderua. E kundërta ishte edhe për burrat.

 

Gratë me shfletime të rënda dhe mustaqe të zbehta konsideroheshin aq tërheqëse saqë ato ndonjëherë pikturoheshin. Në portretet e të dashuruarve të shekullit XIX, gjinitë janë pak të dallueshme, të identifikuara vetëm nga shamia e tyre.

Por, pasi Irani filloi të ishte më modern, si më i perënduar, këto standarde bukurie humbën. Standardet e bukurisë perëndimore filluan të ishin më dominuese dhe homoseksualizmi nuk lejohej më. Tani, drejtone shikimin nga Princesa Qajar, e cila u konsiderua simboli i fundit i bukurisë në Persi gjatë fillimit të viteve 1900.

Në fakt, 13 të rinj vrane veten sepse ajo refuzoi dashurinë e tyre. Kjo është vajza e Mbretit të, Iranit Abdunasir Shah i Dinastisë Kaxhare (viti i mbretërimit 1848 – 1896).

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *