Disa arsye të papritura pse mund të keni tepricë kilogramësh

Prandaj, grave në menopauzë rekomandohet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë një diete të shëndetshme dhe aktivitetit të rregullt fizik.

Mungesa e vitaminave ose mineraleve
Një tjetër shkak i papritur i shtimit në peshë mund të jetë mungesa e vitaminave ose mineraleve në trup. Përkatësisht, mungesa e vitaminës D, magnezit dhe hekurit, mund të kërcënojë imunitetin dhe të ndikojë në nivelin tuaj të energjisë, dhe rrjedhimisht në aktivitetet tuaja.

Nëse nuk keni energji për një mënyrë jetese të shëndetshme dhe ushtrime, kilogramët e tepërt do të grumbullohen më lehtë dhe ekspertët këshillojnë që nëse dyshoni për mungesë vitaminash apo mineralesh në organizëm, nuk do të ishte ide e keqe të kontrolloni nivelin e tyre në gjak.

Probleme me gjumin
Nuk ka nevojë të theksohet se sa i rëndësishëm është gjumi cilësor për shëndetin mendor dhe fizik. Shumëkush nuk arrin sasinë e rekomanduar të gjumit prej tetë orësh gjatë natës, ndërsa mungesa afatgjate e gjumit është vërtetuar se ka një sërë pasojash të dëmshme për shëndetin e njeriut.

Shumë studime kanë dalë me rezultate që tregojnë se mungesa e gjumit ndikon në rritjen e yndyrës në trup, në rritjen e rrezikut të obezitetit dhe zvogëlon suksesin e humbjes së peshës, edhe nëse kontrolloni marrjen e kalorive.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *